Nüfusu 6 bini bulan, karşıyaka’da faaliyet gösteren posta subesinin kapatılmasına büyük bir endişeyle yaklaştıklarını belirten köy sakini Barış Kardana, yetkililere posta dairesinin tekrar açılması çağrısında bulundu

Karşıyaka Köyü sakinleri ve köy azası, Kıbrıs Net Haber'e yaptıkları açıklamada, köylerindeki çeşitli sorunları ve eksiklikleri dile getirdi. Özellikle, köyde faaliyet gösteren posta dairesinin kapatılmasına büyük bir endişeyle yaklaştıklarını belirten Barış Kardana, yetkililere posta dairesinin tekrar açılması çağrısında bulundu.

Köylerine yaz aylarında artan turistlerin gelmesiyle birlikte nüfuslarının arttığını vurgulayan köy sakini, bu durumun köylerinde birçok ihtiyacın karşılanmamasıyla sonuçlandığını dile getirdi. Bu eksiklikler nedeniyle çevre köylere giderek ihtiyaçlarını gidermek zorunda kaldıklarını belirtti.

Köyde sağlık ocağının olmamasının, acil sağlık sorunları için uzak sağlık merkezlerine ulaşmanın zaman kaybına yol açabileceği ve bu durumun ciddi sonuçlar doğurabileceğini dile getirildi.

Ayrıca, köylerinde bir benzin istasyonunun bulunmamasının da büyük bir eksiklik olduğunu vurgulayan köy sakinleri ve aza, bu durumun köylerinde yaşayanlar için büyük bir sorun teşkil ettiğini ifade ettiler. Benzin istasyonu konusunun köy halkı tarafından uzun süredir gündemde olduğunu belirten Kardana, bu konuda da yetkililerin gereken adımları atması gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Kişisel Verileri Koruma Kurulu Başkan ve üyeleriyle görüştü Cumhurbaşkanı Tatar, Kişisel Verileri Koruma Kurulu Başkan ve üyeleriyle görüştü

Köyün genel durumuyla ilgili olarak daha fazla yatırım ve gelişme çağrısında bulunan Karşıyaka Köyü sakinleri ve azası, köylerinin turizm potansiyeli ve artan nüfusu dikkate alındığında, bu gibi eksikliklerinin giderilmesinin acil olduğunu vurguladılar.

https://www.facebook.com/kibrisnethaber?locale=tr_TR

Editör: Serap Okuducu