Merkezi Cezaevi, yapımı daha iki yıl olmasına rağmen dökülmeye başladı. Binanın bazı duvarlarında yarıklar ve çatlaklar meydana geldi. Özellikle, mutfak ve revir arasında bulunan duvarın çatlaklarla dolu olduğunu ve bu durumun insanların güvenliğini tehlikeye attığını dile getirildi

Bağımsız Medya’da Ali Baturay ve Emin Akkor'un yönettiği Empati programının konuğu olan KTAMS Başkanı Güven Bengihan, kullanılan malzeme kalitesi ve yapılan işlerin kontrolünden şüphe duyduğunu ve ilgili firmaların sorgulanması gerektiğini kaydetti.

Bengihan, yaptığı açıklamada cezaevi binalarını denetlediğini ve önemli sorunlar tespit ettiğini belirtti. Binaların kırık dökük, çatlak çökme ve duvarlardaki göçüklerle dolu olduğunu vurgulayan Bengihan, özellikle yeni teslim edilen cezaevi binasında mutfak ve revir arasında bulunan duvarın çatlaklarla dolu olduğunu ve bu durumun insanların güvenliğini tehlikeye attığını dile getirdi. Bengihan ayrıca, kullanılan malzeme kalitesi ve yapılan işlerin kontrolünden şüphe duyduğunu belirterek ilgili firmaların sorgulanması gerektiğini ve eksikliklerin giderilmesi çağrısında bulundu.

Bakanlar Kurulu, Hemşireler ve Ebeler Sendikası'nın grevini 60 gün erteledi Bakanlar Kurulu, Hemşireler ve Ebeler Sendikası'nın grevini 60 gün erteledi

Bengihan, cezaevlerindeki altyapı ve güvenlik konularında ciddi endişelerin olduğunu ortaya koyarken, yetkililerin bu konuda gerekli önlemleri alması gerektiğini vurguladı.

https://www.facebook.com/100063497833085/videos/853902079487357?locale=tr_TR

Editör: Serap Okuducu