KIBRIS

Öztürk’ten kurultay açıklamaları: Başbakan’ın karşısında kim varsa onu destekleyeceğim

ADA TV’de dün yayınlanan Aslıhan Ünver’in İşin Aslı Programı’nın konuğu olan Öztürk, kurultay sürecinin büyük bir heyecan yaratmadığını, insanların sessiz olduğunu belirtti. Ancak, değişim olacağına inandığını ve sürecin sancılı geçeceğini ifade etti.

Öztürk, “Kurultay dolayısıyla büyük bir heyecan var dersek yalan olur, insanlar şu anda büyük bir sessizlik içerisinde. Kimse görüşünü tam olarak ortaya koymuyor ama bir değişim olacak gibi gözüküyor. Değişim rüzgarı başladı, 21 Eylül’de son karar verilecek. Yeni gelen kim olursa olsun, onun arkasında duracağız yeter ki seçimle gelsin” dedi.

TAÇOY'UN PERFORMANSI VE GELECEK PLANLARI

Öztürk, Hasan Taçoy’un süreci iyi yönetemezse değiştirileceğini belirtti. “Ülkeyi refaha kavuşturacak bir lider seçiyoruz. Mevcut sistemde bazı şeylerin üzerine net olarak gidilmiyor. Kamuda rüşvet ve yolsuzluk konuşuluyor, bunların üzerine tam olarak gidilmedi. Biz mevcut olanı denedik, aradığımızı bulamadık. Daha iyisini yapabileceğini söyleyen bir kişi ile yolu yürüyeceğiz. Sayın Hasan Taçoy’un bu konuda birçok söylemi oldu. Kendini geliştiren, okuyan bir insan. Bu süreci iyi yönetemezse onu da değiştirebiliriz” dedi.

Sonuç olarak, Öztürk, mevcut bakanlıkların ve yöneticilerin belirli bir zamana bağlı olması gerektiğini, bu süreçte yaşanan yanlışlıkların göz yummak anlamına geldiğini belirtti ve partisinin içindeki değişim ihtiyacına vurgu yaptı.