Ülkenin kültürel mirasının korunmasında ve Türk arkeolojisinin gelişiminde büyük rol oynayan Arkeolog Prof. Dr. Ahmet Coşkun Özgünel’in hayatını kaybettiği öğrenildi. Prof. Dr. Özgünel, Salamis Harabeleri’nin gün yüzüne çıkarılmasında ve Türk arkeolojisinin son 50 yıllık gelişiminde önemli katkılarda bulunmuştu.

Akansoy: Asgari ücreti, enflasyonu artıran bir unsur olarak görmek, tek yanlı bir bakış açısıdır Akansoy: Asgari ücreti, enflasyonu artıran bir unsur olarak görmek, tek yanlı bir bakış açısıdır

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Prof. Dr. Özgünel’in kaybını duyurarak, “Türk arkeolojisinin son 50 yıllık gelişimine önemli katkılar sunan duayen bir hocamızı kaybettik” dedi. Ersoy, ayrıca, Özgünel’in Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Klasik Arkeoloji Anabilim Dalı’ndaki emekli öğretim üyeliği ve arkeoloji alanındaki çalışmalarıyla anılacağını belirtti.

Prof. Dr. Özgünel, 1980-2019 yılları arasında Çanakkale Gülpınar’da yürüttüğü arkeolojik kazı çalışmalarının yanı sıra, 1998-2012 yılları arasında KKTC Salamis kazılarının başkanlığını yapmıştı. Bakan Ersoy, Özgünel’e Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve tüm arkeoloji camiasına başsağlığı diledi.

Editör: Melihat Haksız