KIBRIS

Sami Özuslu, Türkiye basınındaki kruvaziyer haberi üzerinden Kıbrıs’ı değerlendirdi

CTP Milletvekili Sami Özuslu, Türkiye basınında yer alan kruvaziyer haberinin eksik bilgi içerdiğini belirterek, Kıbrıslı Türklerin turizmdeki yerinin önemine dikkat çekti.

CTP Milletvekili Sami Özuslu, Türkiye basınında "Bodrum'a ilk kez gelen dev kruvaziyer 3539 yolcu getirdi" başlıklı haber üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Özuslu, haberin eksik bilgi içerdiğini vurgulayarak, "Explorer of the Seas gemisinin bir sonraki durağının Limasol Limanı olduğunu belirtmek önemli" dedi. Bu tür bilgilerin, Türkiye ile Kıbrıs Cumhuriyeti arasındaki direkt kruvaziyer seferlerinin farkındalığını artırdığını ifade etti.

Kıbrıslı Türklerin turizm alanında yeterince temsil edilmediğine dikkat çeken Özuslu, "Turizmde Kıbrıslı Türklerin yerini alması ve fırsatların kaçırılmaması gerektiği konusunda kararlıyız. Sessiz kalmak, sektörümüzü daha da geriye götürür" dedi.

Özuslu, "Ne Tatar, ne Üstel, ne turizmden sorumlu Ataoğlu ne de Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri bu konuda tek kelam etti. Demek ki edecek bir kelime yok" ifadesini kullandı. Ayrıca, Kıbrıslı Türklerin birçok alanda olduğu gibi turizmde de by-pass edildiğini belirtti.

Sami Özuslu'nun tam paylaşımında, Türkiye ile Kıbrıs Cumhuriyeti arasında gerçekleştirilen seferlerin, limanlar arasında karşılıklı ilişkilerin gelişmesini sağladığına da değinildi. "Larnaka-İstanbul ya da Antalya-Baf seferleri, Bodrum-Limasol seferiyle aynı öneme sahip" diyen Özuslu, Kıbrıslı Türklerin turizmdeki temsilinin artırılması gerektiğini vurguladı.