KIBRIS

PGM'den okul bölgesinde artacak trafik yoğunluğuna karşı uyarı

PGM Trafik Müdürlüğü, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı öncesinde okul bölgelerinde artacak trafik yoğunluğuna karşı sürücüleri ve aileleri uyardı. Güvenli ulaşım için polis görevlendirildi ve emniyet tedbirleri alındı.

PGM Trafik Müdürlüğü, 16 Eylül 2024 Pazartesi günü başlayacak 2024-2025 eğitim-öğretim yılı öncesinde okul bölgelerindeki artacak trafik yoğunluğuna dikkat çekti. Okul giriş ve çıkış saatlerinde trafik akışının yoğunlaşacağı öngörülerek, güvenli bir ulaşım sağlamak amacıyla okul önlerine polis görevlendirileceği ve gerekli emniyet tedbirlerinin alınacağı açıklandı.

PGM tarafından yapılan açıklamada, trafik eğitiminin ailede başladığı vurgulandı. Ailelerin çocuklarına trafikte nasıl davranmaları gerektiği konusunda bilgi vermeleri gerektiği belirtildi. Ayrıca, araç yoğunluğu nedeniyle okul giriş-çıkış kapıları önlerine park edilmemesi ve trafikte dikkatli sürüş yapılması gerektiği ifade edildi.

Sürücülere yönelik olarak yapılan uyarıda, okul bölgelerinde öğrencilerin davranışlarını dikkate alarak hız yapmaktan kaçınılması gerektiği kaydedildi. Bu önlemlerle, hem öğrencilerin hem de sürücülerin güvenliğinin artırılması hedefleniyor.