Güneyde Sayıştay Başkanı görevden alındı Güneyde Sayıştay Başkanı görevden alındı

Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis, Cuma günü yaptığı açıklamada "yılsonundan önce" Kıbrıs sorunuyla ilgili "iyi haberler" vereceğinin  sözünü verdi.

Cyprus Mail’in haberine göre, Lefkoşa’da Fransız Büyükelçisi tarafından düzenlenen Bastille Günü (Fransız devriminin başlangıç günü) etkinliğinde konuşan Hristodulidis, Cumhurbaşkanı olarak en temel önceliğinin 50 yıllık bölünmüşlük ve işgali sona erdirmek üzere Kıbrıs'ın yeniden birleşmesi olduğunu söyledi.

“Bu bağlamda, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ve kişisel elçisi Maria Angela Holguin ile yakın bir şekilde çalışıyorum. Bu bağlamda müzakerelerin askıya alındığı yerden (Crans Montana), mümkün olan tek temelde (federasyon), BM Güvenlik Konseyi kararlarında tanımlanan temelde (BM kriterleri) yeniden başlaması için her türlü çabayı gösteriyoruz. Bu da iki bölgeli, iki toplumlu, siyasi eşitliğe dayanan federal çözümdür" dedi.

Konuşmasında Fransız devrimine de atıfta bulunan Hristodulidis’in  “Bastille Günü, insanların kalplerinde ve zihinlerinde ilk kez temel haklarını talep edebilecekleri, özgürlük ve demokrasi için mücadele edebilecekleri yönünde derin bir farkındalık yarattı. Bu üç kelime, özgürlük, eşitlik, kardeşlik, Fransa'da ve tüm dünyada yankılandı ve hala da yankılanıyor" ifadeleri dikkat çekti.

Editör: Melihat Haksız