Göç Yasası’ndan sonra ortaya çıkan bir anomali sonrası, 20-22 yıldır uzman olan askerler, 2011 yılından sonra işe giren uzman askerlerden daha az maaş almasıyla oluşan adaletsizliği giderme çabası uzman askerlerin hüsranıyla sonuçlandı.

Maliye Bakanlığı’nın Cumhuriyet Meclisi'ne sunduğu tasarının sorunu gidermeden çok adaletsizliği artıracak bir içeriğe sahip olması ortaya çıkınca yasa geri çekildi.

Meclis komitesinde yaşanan bu durumdan sonra mağduriyeti devam eden uzmanlar Maliye Bakanlığı’na tepki gösterirken, yapılan yasa çalışmasının neden hatalı sunulduğu sorgulandı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Devrim Barçın, Kıbrıs Net Haber muhabiri Melihat Haksız'a konuyla ilgili özel açıklamalarda bulundu.

Barçın, 20-22 yıldır uzman olan askerlerin, 2011 yılından sonra işe giren uzman askerlerden daha az maaş almadığını anımsattı ve komite çağrısı beklendiğini ifade etti.

Göç Yasası'nın, askerlik kurumunda adaletsizlik yarattığını ifade eden Barçın, yaşanan durumu düzeltme iddiasıyla Cumhuriyet Meclisi'ne gönderilen tasarının geri çekildiğini söyledi.

Geçitkale’de 8 kg yağış kaydedildi Geçitkale’de 8 kg yağış kaydedildi

Barçın, yasa hazırlandıktan sonra aynı rütbede aynı iş yapan eski askerlerin, yeni işe başlayanlara kıyasla aldıkları maaş farkının eski orana göre daha çok artış gözlemlendiğini de açıkladı.

Muhabir: Melihat Haksız