Kıbrıs Türk At Yarışları Derneği Kurucu Başkanı Bahir Çetinkaya, dört yıl süren başkanlık görevinden istifa ettiğini sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

Çetinkaya, kararını “Tutkunun, işkenceye dönüşmesi durumunun getirdiği sonuç; İstifa” şeklinde açıkladı. Görev süresi boyunca büyük bir özveriyle çalıştığını belirten Çetinkaya, At Yarışçılığı camiası için önemli katkılarda bulunduklarını ancak devlet desteğinin olmaması ve çeşitli engellemeler nedeniyle zorluklar yaşadıklarını ifade etti.

İstifa açıklamasında, “Devlet eli değseydi belki de çok farklı konular konuşuyor olabilirdik. Her fırsatta devlet eliyle engellendik, polis tarafından defalarca karakola çağrıldık, tehdit edildik” diyerek yaşadığı zorlukları aktardı. Çetinkaya, görevde olduğu sürece kendisine destek olan Hüseyin Amcaoğlu’na özel teşekkürlerini iletti ve “İmkanlar dahilinde elimden gelenin fazlasını yaptım, ama artık çok yoruldum” şeklinde duygusal bir veda mesajı paylaştı.

Tufan Erhürman’ın New York temasları devam ediyor Tufan Erhürman’ın New York temasları devam ediyor

Çetinkaya, “Biri çıkıp da başarabilirse eğer; günün birinde, Kıbrıs’ın Kuzeyinde modern koşullarda yarışan atları tribünden izleme şansım olur umarım” diyerek gelecekteki umutlarını dile getirdi. Son olarak, “Benden bu kadar… Önce atlarınıza, sonra kendinize iyi bakın” diyerek veda etti.

Editör: Melihat Haksız