Hasan Taçoy kurultaydaki üye listesine yönelik uyarılarda bulundu Hasan Taçoy kurultaydaki üye listesine yönelik uyarılarda bulundu

Jeoloji ve Maden Dairesi Sondaj Şubesi Sorumlusu Oğuz Vadilili, gece saat 00.29'da Akdeniz'de meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki depremin ardından önemli uyarılarda bulundu.

Depremin merkez üssünün Baf açıkları olduğunu belirten Vadilili, sarsıntının yaklaşık 12 kilometre derinlikte ve 5 büyüklüğünde olduğunu ifade etti.

Vadilili, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Dün gece yarısı adamıza çok yakın bir mesafede, Baf açıklarında gerçekleşen 5 büyüklüğünde ve 12 kilometre derinliğindeki depremi hep birlikte hissettik. Herkese geçmiş olsun, biraz sallanıp atlattık. Depremin sığ derinliği ve koordinatlarına bakıldığında, Kıbrıs yayının güneydoğu - kuzeybatı doğrultusunda kesen bir fay üzerinde gerçekleştiği anlaşılıyor. Elbette bu konuda daha ayrıntılı bilimsel açıklamalar yapılacaktır.

Ancak bizler, daha büyük ve yıkıcı depremlere yol açma potansiyeli olan bu fay hatlarına karşı ada genelinde tedbirlerimizi almak zorundayız. Bu orta büyüklükteki depremler, daha büyük bir tehlikenin habercisi olabilir. Lütfen bu tür uyarıları ciddiye alalım ve gerekli önlemleri alalım."

Oğuz Vadilili, ada genelinde depreme karşı hazırlıklı olmanın ve gerekli tedbirleri almanın önemini vurgularken, olası daha büyük depremler karşısında hazırlıklı olunması gerektiğini bir kez daha hatırlattı.

Editör: Melihat Haksız