Girne Bağımsız Milletvekili Jale Refik Rogers, sosyal medya hesabı üzerinden maymun çiçeği virüsü hakkında açıklamalarda bulunarak, önemli uyarılarda bulundu. Rogers, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından Orta Afrika’da yaygın görülen maymun çiçeği virüsü vakalarından dolayı küresel bir halk sağlığı acil durumu ilan edildiğini hatırlattı. Rogers, virüsün Koronavirüs gibi hava yoluyla bulaşan virüslerden farklı olarak, yakın temas yoluyla yayıldığını ve bu nedenle daha hızlı yayılmadığını belirterek, küresel acil durum ilanının, Afrika'daki durumu kontrol altına almak, diğer kıtalara yayılmasını önlemek ve küresel çapta ortak bir mücadele sağlamak amacıyla yapıldığı belirtildi.

Rogers, ülkemizde şu an için panik yaratacak bir durum olmadığını ancak Sağlık Bakanlığı'nın önümüzdeki günlerde büyük görevlerle karşı karşıya olduğunu belirterek, sihhiye ekiplerinin eğitilmesi ve hazırlıklı olması gerektiğini, ayrıca acil servisler ve hastaneler için eylem planlarının oluşturulmasının önemine değindi.

Tatar, İstanbul’da geçirdiği kazada yaralanan Polis Memuru Altun'u ziyaret etti Tatar, İstanbul’da geçirdiği kazada yaralanan Polis Memuru Altun'u ziyaret etti

Rogers, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

“Bu hastalığın teşhis ve tedavisi için hem uzman hekimlerimiz hem de laboratuvar altyapımız mevcut. Hükümetin bu süreci titizlikle yürütmesi ve daha önceki kötü yönetim örneklerini bu süreçte göstermemesi gerekiyor. Sağlık Bakanlığı ve diğer ilgili bakanlıkların atacağı adımların halkla şeffaf bir şekilde paylaşılması, ülkemizde gereksiz panik yaratılmasını ve bu sürecin Afrika kökenli kişilere karşı ırkçılığa dönüşmesini önlemek açısından önemlidir.”

Editör: Melihat Haksız