Çatalköy’de 8 Şubat 2022 tarihinde iş insanı Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş’ın cinayetlerine karışan sanıklar Ömer Tunç, Veysel Sare ve Musa Çiçek aleyhine getirilen davalardan suçlu bulundular.

Ömer Tunç ömür boyu hapis cezasına çarptırılırken, Veysel Sare 35 yıl, Musa Çiçek ise 20 yıl hapis cezası aldı.

Girne Ağır Ceza Mahkemesi, sanıkların "Taamüden Adam Öldürme", "Adam Öldürme", "Ateşli Silah ve Patlayıcı Madde Taşıma", "Ateşli Silah ve Patlayıcı Madde Kullanma" ve "Kasti Hasar" suçlarından mahkum edilmesiyle sonuçlanan duruşmada ceza kararını açıkladı.

May be an image of 3 people and text

Mahkeme Başkanı Banu Soyer, Kıdemli Yargıç Mine Ozankaya ve Yargıç Temay Sağer'in katılımıyla yapılan oturumda, Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Egemen Metay da hazır bulundu. Sanıklar, 17 ayrı suçtan yargılandılar ve mahkumiyetleri kesinleşti.

Soyer, sanıkların cinayet eylemlerini gerçekleştirmeden önce maktüllerin otelden çıkış saatini hesapladığını ve cinayeti planladıkları Çatalköy’de uyguladıklarını belirtti. Ayrıca, sanıkların ülkeye kaçak girdiğine de dikkat çekti.

Özellikle "Taamüden Adam Öldürme" suçunun ömür boyu hapis cezasını gerektiren en ağır suçlar arasında olduğuna vurgu yapan Soyer, sanıkların cezasını belirlerken kamu yararını göz önünde bulundurduğunu ifade etti. Sanık Ömer Tunç’a ömür boyu hapis cezası verilmesine, Veysel Sare’ye 35 yıl, Musa Çiçek’e ise 20 yıl hapis cezası verilmesine karar verildi. Soyer, sanıkların planlayarak ve acımasız bir şekilde cinayet işlediklerini vurguladı.

May be an image of 3 people and text

Yeşilırmak'ta yangın Yeşilırmak'ta yangın

NE OLDU?

Olay, Girne'ye bağlı Çatalköy'de meydana gelmişti. Halil Falyalı, silahlı saldırıya uğramış, koruması Murat Demirtaş olay yerinde hayatını kaybetmişti. Falyalı, ilk müdahalenin ardından Lefkoşa ve Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilmiş, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirmişti. Olay yerinde yapılan aramalarda çeşitli silah ve mermiler bulunmuştu.

Soruşturma kapsamında, Veysel Sare, Musa Çiçek ve Ömer Tunç KKTC’de yakalanırken, Türkiye’de de 8 şüpheli gözaltına alınmıştı. Türkiye’de tutuklu sanıklar hakkında verilen karar 19 Ocak 2024’te açıklanmış; Mustafa Söylemez iki kez müebbet hapis cezasına çarptırılmış, diğer sanıklar ise toplam 25 yıl hapisle cezalandırılmıştı.

Editör: Melihat Haksız