Lefkoşa’da, eski eşine 200 metre yaklaşması yasak olmasına rağmen zorla evine girerek ortalığı dağıtan Levent Kurtdağ, Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme Başkanı Füsun Cemaller’in başkanlığında, Kıdemli Yargıç Vedia Berkut Barkın ve Yargıç Tutku Candaş’tan oluşan heyetin verdiği kararı, Yargıç Candaş açıkladı.

Mahkemede, sanığın 10 Şubat 2024 tarihinde, 68 miligram alkol tesiri altında eski eşinin evine gittiği ve kapıyı açması için yüksek sesle bağırdığı belirtildi. Eski eşinin kapıyı açmaması üzerine kapıya tekme atan sanık, kapıyı kırarak içeri girdi. Olay sırasında evde 12 ve 14 yaşlarında iki çocuğun da bulunduğu ve bu durumun hem çocuklar hem de eski eş için ciddi bir travmaya yol açtığı ifade edildi.

Sanık, soygun, geceleyin ev açma, kasti hasar, aile yasasına aykırı hareket, mülke tecavüz, rahatsızlık, uygunsuz tavır ve hareket ile sarhoşluk suçlarından mahkûm edildi. Yargıç Candaş, sanığın işlediği suçların ciddiyetine dikkat çekerek, soygun suçunun ömür boyu hapis cezası gerektiren en ağır suçlardan biri olduğunu belirtti. Ayrıca, geceleyin ev açma suçunun da 10 yıl hapis cezası öngördüğünü vurguladı.

Mahkeme, sanığın lehine ve aleyhine olan tüm olguları değerlendirdikten sonra, Levent Kurtdağ’ın 2 yıl hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı.

Editör: Melihat Haksız