Girne’de “tesadüfen” polis tarafından kontrol amaçlı durdurulan bir araçta tespit edilen iki kişinin “tetikçi” olduğunun ortaya çıkmasıyla ilgili soruşturma devam ediyor.

Ülkemizdeki bir iş adamını vurmak için geldiği ve tasarruflarında tabanca ve vurmaları istenen iş adamına ait aracın plakası ve fotoğrafının bulunduğu belirlenen zanlılar M.Ö. ile V.A. aleyhindeki tutukluluk süresi 7 gün daha uzatıldı.

AZMETTİRİCİ HALEN BULUNAMADI

Polis, meseleyle ilgili “azmettirici” kişinin kimliğinin tespit edildiğini, ancak halen bulunamadığını ve her yerde arandığını söyledi.

Girne Kaza Mahkemesi’nde görüşülen meseleyle ilgili şahadet veren Polis Memuru Cemal Şanlıer, olayla ilgili bulguları aktardı.

Şanlıer, 14 Ağustos 2024 tarihinde, saat 20.30 raddelerinde, Girne Polis Müdürlüğü Trafik Devriyeler Şubesi personeli tarafından kontrol maksatlı Sertaç Sevim Kalebey Sokak’ta durdurulan ZUH 478 plakalı araç sürücüsü M.Ö.’nün alkollü araç kullanma suçundan GPM Trafik Devriyeler Şubesi’ne celp edildiğini söyledi.

Makul şüphe üzerine konu araçta arama yapıldığını anlatan polis, torpido gözü içerisinde bir adet 9mm çapında Avusturya yapımı Glock marka tabanca ve 12 adet 9 mm çapında canlı mermi bulunduğunu kaydetti.

Polis, silah ve mermilerin emare alındığını, M.Ö. ile araçta yolcu olarak bulunan V.A.’nın suçüstü tutuklandığını açıkladı. Polis, V.A.’nın 8 Ağustos’ta, M.Ö.’nün ise 14 Ağustos’ta ülkeye geldiklerinin belirlediklerini belirtti.

Polis memuru Cemal Şanlıer, meseleyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, zanlı V.A.’nın telefonunda yapılan ilk incelemede “Dayı 20 bin TL gönder, maske falan alacağız, tanınmamak için yapmamız gereken hazırlıklar var” şeklinde mesaj ile KKTC’de bulunan bir iş insanına ait aracın plaka ve aracın fotosunun bulunduğunu, söz konusu kişiyi vurmalarıyla ilgili yazışma ve foto da tespit edildiğini açıkladı.

Polis zanlı M.Ö.’nün telefonunda tespit edilen yazışmada ise “Takipteyiz dayı, görünce basacağız merak etme” yazılı mesaj tespit edildiğini belirtti. Polis, zanlıların mahkemeye çıkarılarak 1 gün tutukluluk emri alındığını kaydetti.

Polis, bu süre içerisinde kiralık araçta yapılan ikinci aramada, 2 adet yüz kapamada kullanılan şal bulduğunu, bunun yanında zanlılara KKTC’de silah temin edip azmettirici olduğu tespit edilen bir kişinin tespit edildiğini, söz konusu şahsın arandığını belirtti. 

Polis, zanlıların ifadelerinde silahtan haberleri olmadığını söylediklerini, ancak Kent Güvenlik Kamera görüntülerinde zanlıların kiralık araçla gezerken ve zanlı V.A.’nın elinde silah görüldüğünü açıkladı. 

Polis, yapılan soruşturma sonucu iş insanının aracının fotoğrafının ve onunla ilgili bilgilerin zanlının telefonuna WhatsApp’tan atıldığının belirlendiğini açıkladı.

Polis memuru, soruşturma kapsamında son 5 günde 6 ifade aldığını, silahın ve mermilerin balistik incelemeye gönderildiğini söyledi. Soruşturmanın geniş çaplı devam ettiğini, incelenmesi gereken kamera görüntülerinin olduğunu, zanlıların bağlantılarının ve cep telefon görüşmelerinin inceleneceğini ve azmettiricin halen arandığını belirten polis, 7 gün ek süre istedi.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Hazal Hacımulla, zanlıların 7 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.

Editör: Melihat Haksız