Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, yaklaşan yeni öğretim yılına dikkat çekerek eğitim sistemindeki sorunlara yönelik sert eleştirilerde bulundu. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Erhürman, eğitim kalitesindeki azalma ve fırsat eşitsizliğinin derinleştiğini ifade etti.

Erhürman, eğitimdeki mevcut sorunların ve fırsat eşitsizliğinin giderek büyüdüğünü belirterek, “Yeni öğretim yılı başlıyor… Azalan değil çoğalan sorunlarla, eğitim kalitesi artarak değil daha da azalarak, fırsat eşitsizliği uçurumu az da olsa kapatılarak değil daha da derinleştirilerek…” dedi.

Eğitimle ilgili yaşanan teknik sorunların yanı sıra eğitim içeriği ve kalitesinin de gündeme gelmediğini vurgulayan Erhürman, “Medeni ülkelerde çocuklara hangi olanaklar sağlanıyorsa bizde de sağlanacak” cümlesinin artık geçerliliğini yitirdiğini belirtti.

Öğrencilerin okul için gerekli giysi ve kırtasiye malzemelerine ayrılan bütçelere değinen Erhürman, “Bir öğrenciyi okul için giydirmenin ilköğretimde 5000, lisede 9000 TL’ye mal olduğu anlatılıyor. Kırtasiye malzemeleri için yaklaşık 6000 TL’lik bir rakamdan söz ediliyor” ifadelerini kullandı. Ayrıca, kamu okullarındaki öğrencilerin %12’sinin konteyner sınıflarda eğitim gördüğünü, bu durumun “normalleştiğini” ve eğitim kalitesinin ciddi şekilde etkilendiğini belirtti.

Son bir haftada çıkan 10 yangında, 501 bin TL'lik zarar meydana geldi Son bir haftada çıkan 10 yangında, 501 bin TL'lik zarar meydana geldi

Erhürman, öğretmen sayısının artan öğrenci nüfusuna yetişemediğini ve eğitimdeki kalite sorunlarının da göz ardı edildiğini ifade ederek, eğitimde yapılacak köklü değişikliklerin önemine vurgu yaptı. Eğitimle ilgili gelecekteki umutları yeşerten vizyon ve planlamanın gerekliliğine dikkat çekti.

Editör: Melihat Haksız