Akdoğan-Vadili Anayolu üzerindeki trafik kazasında Kaya ailesinin yaşam mücadelesi sürüyor Akdoğan-Vadili Anayolu üzerindeki trafik kazasında Kaya ailesinin yaşam mücadelesi sürüyor

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, CTP Milletvekili Sami Özuslu’nun sabit trafik radar cezalarıyla ilgili yaptığı açıklamalara yanıt verdi. Arıklı, ihalenin eylül ayı sonunda sonuçlanmasını beklediklerini açıkladı.

Özuslu'yu "yeni milletvekili" olarak tanımlayan Arıklı, açıklamalarının "eksik" olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“2022 yılında ihaleyi tamamladık ve cezaları tebliğ ettik. Ancak 2023 yılı itibarıyla sorunlar ortaya çıktı. Bakanlık olarak dört kez Maliye Bakanlığı’na yazı yazarak ihaleye çıkılmasını talep ettik, fakat teknik sebeplerle bu gerçekleşmedi. Bu yıl tekrar ihale sürecine girdik. Ancak bir firma ihaleyi Rekabet Kurulu’na taşıdı ve Kurul, aylar süren bir incelemenin ardından ihaleyi iptal etti. Bu nedenle ihaleye yeniden çıkmak zorunda kaldık. Eylül sonu itibarıyla sonuçlanmasını bekliyoruz. Gecikme, bizim kontrolümüzde olmayan sebeplerden kaynaklanıyor.”

CTP Milletvekili Sami Özuslu ise Arıklı’nın “maliye para vermedi” gerekçesiyle sabit trafik radar cezalarının dağıtımını durdurduğunu ve bu durumun kamu maliyesinde 300 milyon TL kayba neden olduğunu açıklamıştı. Özuslu, sistemin caydırıcılığının zayıfladığını ve trafik kazalarının arttığını ifade ederek, Maliye Bakanı Özdemir Berova’nın duruma müdahil olmadığını belirtmişti. Ayrıca belediyelerle iş birliği önerisinin dikkate alınmadığını ve Sayıştay raporunun sonuçlarının merakla beklendiğini vurgulamıştı.

Editör: Melihat Haksız