Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Devrim Barçın, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, hükümetin eğitim politikalarını eleştirdi. Barçın, hükümetin eğitim alanında izlediği yanlış politikaların kamusal eğitim ve öğretimi ciddi şekilde etkilediğini belirtti.

Barçın'ın paylaşımında, hükümetin 24 Mart 2023 tarihinde kamuoyuna en az 40 yeni okul yapacaklarını duyurduğunu, ancak üzerinden 1.5 yıl geçmesine rağmen bu vaatlerin yerine getirilmediğini vurguladı. Mevcut okulların bakımının yapılmadığı ve okulların kullanılmaz hale geldiği belirten Barçın, 14 Ağustos 2024 tarihinde ihalesi yapılan prefabrik derslik ve tuvaletlerle ilgili olarak hükümetin bu tür geçici çözümlerle yetindiği ifade etti.

Barçın, eğitim öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala, hükümetin eğitime yönelik yetersiz müdahaleleri ve harcamaların etkisizliğini eleştirerek, "Çocuklarımıza prefabrik derslikleri ve prefabrik tuvaletleri reva gördüler" dedi. Barçın, hükümetin deprem vergilerini günlük harcamalar için kullanmasının da eğitim alanındaki eksikliklere neden olduğuna dikkat çekti.

Sarper Altıncık: Şartlı Tahliye Tüzüğü mahkumların ıslah edilmesi amacına hizmet etmiyor Sarper Altıncık: Şartlı Tahliye Tüzüğü mahkumların ıslah edilmesi amacına hizmet etmiyor

Devrim Barçın, kötü yönetimin sokakta ve her yerde tartışıldığını belirterek, mevcut hükümetin yakında değişeceğine dair umut verdi. Barçın, "Çocuklarımız bunları kesinlikle ama kesinlikle hak etmiyor" diyerek, eğitimde daha kaliteli ve kalıcı çözümler talep etti.

May be an image of text

Editör: Melihat Haksız