İnsan hakları savunucusu ve avukat Cansu Nazlı, ülkede artan tarikat faaliyetlerine dikkat çekerek, devletin sosyal hizmetler alanındaki yetersizliklerine sert eleştirilerde bulundu.

Bugün Kıbrıs’a yaptığı açıklamalarda, Nazlı, kamusal kaynakların politik tercihler doğrultusunda etkin kullanılmadığını belirtti.

Nazlı, Sosyal Hizmetler Dairesi'nin personel ihtiyacının karşılanmamasına rağmen, Din İşleri Dairesi’ne fazla sayıda personel istihdam edilmesinin, toplumun öncelikleri açısından önemli bir sorun teşkil ettiğini ifade etti.

Nazlı ayrıca, külliye inşası gibi projelere kaynak ayrılırken, devletin kadınlar ve çocuklar için bir sığınma evi kurmamasını da eleştirerek, “Bu durum, tamamen siyasi bir tercihtir” dedi.

Nazlı, bütçe yasalarını hazırlayan ve onaylayan milletvekillerinin de bu tercihlerden sorumlu olduğunu vurgulayarak, devletin en savunmasız kesimlere yönelik ilgisizliğini ve önceliklerini sorguladı.

Gönyeli'de çekirdek kabuklarıyla trafik ceza rekoru: 34 bin TL Gönyeli'de çekirdek kabuklarıyla trafik ceza rekoru: 34 bin TL

Nazlı, sosyal hizmetlerin yetersiz kalmasının, kamusal kaynakların daha etkili bir şekilde kullanılmasının gerekliliğine işaret etti.

Editör: Melihat Haksız