KIBRIS

Burak Maviş: Eğitim Bakanlığı ve Kamu Hizmeti Komisyonu münhali durdursun

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Burak Maviş, Eğitim Bakanlığı İlköğretim Dairesi'nin 2024 yılı için açılan Özel Ders (Rehberlik) münhalinde yaşanan sorunlara ilişkin bir açıklama yaptı.

Açıklamada, hatalı bir tüzük nedeniyle kargaşa yaşandığı ve bu durumdan hem Eğitim Bakanlığı hem de Kamu Hizmeti Komisyonu'nun sorumlu olduğu ifade ediliyor.

Maviş, Eğitim Bakanlığı'nın 2023 yılında sendikaların uyarılarına kulak asmadan, öğretmenlerin sokağa dökülmesine rağmen polis zoruyla yaptığı Öğretmenler Yasası değişikliklerinin bu sorunun temelinde yattığını belirtti.

Tarafların hatalı bir tüzük olduğunu kabul ettiği vurgulayan Maviş, Eğitim Bakanlığı'nın Kamu Hizmeti Komisyonu'ndan talebini geri çekmesi ve münhalle ilgili işlemleri durdurması gerektiğini ifade etti. Maviş ayrıca, Kamu Hizmeti Komisyonu'nun sınavı iptal etmesi gerektiğini de belirtti.

Öğretmenler Sınav Tüzüğü’nün 7(2)(B) maddesinin yanlış yayınlanmış olması nedeniyle sınavın iptal edilmesi ve diğer idari işlemlerin geri alınması gerektiğini öne süren Maviş, 2016 yılında benzer bir durumda, Eğitim Bakanlığı'nın bir kadro talebini geri çektiği ve Yüksek İdare Mahkemesi'nin bu hakkı tanıdığını hatırlattı.

Maviş, Eğitim Bakanlığı'nın Kamu Hizmeti Komisyonu'ndan talebini geri çekmesi durumunda münhalle ilgili diğer işlemlerin de durabileceğini, bu adımın en doğru yaklaşım olacağını ifade etti.