KIBRIS

Ataoğlu: Önemli olan, tıbbi atıkların bertarafının düzenli hale getirilmesi

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Devlet Laboratuvarındaki tarihi geçmiş ilaçların bertarafı için gerçekleştirilen toplatılma çalışmalarını yerinde inceledi.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Çevre Koruma Dairesi yetkilileri ve uzman personeli eşliğinde gerçekleştirilen tarihi geçmiş ilaçların bertarafına yönelik toplatılma çalışmalarını yerinde inceleyen Ataoğlu, burada basına açıklamalarda da bulundu.

Ataoğlu, uzunca bir süredir, tıbbi atıkların bertarafına yönelik sürdürülen çalışmaların, ülkede kurulan tıbbi atık bertaraf tesisinin devreye girmesiyele son bulduğuna işaret ederek, “2017 yılından beridir, tıbbi atıkların özellikle tarihi geçmiş ilaçların bertarafına yönelik, Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri ile yaptığımız istişareler, tıbbi atıkların yurt dışına çıkarılmasının mümkün olmadığı gerekçesiyle sürüncemede kalan önemli bir çevresel ve sağlık sorunuydu. Bugün, gerek yasal gerekse de bütçesel çalışmaların sonucunda, ülkemizde kurulan tıbbi atıklar bertaraf tesisi aracılığı ile Sağlık Bakanlığı’na ait tarihi geçmiş ilaçlar ile Tarım Bakanlığı’na ait tarihi geçmiş zirai ilaçların bertarafı çalışmaları kapsamında, tarihi geçmiş ilaçların toplatılması çalışmalarına başlamış bulunmaktayız” dedi.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, özellikle tarihi geçmiş ilaçların, düzenli olarak bertaraf edilmesi gerektiğine dikkati çekerek, yıllardır biriktirilmek zorunda kalındığını ancak bundan böyle düzenli olarak bu tür atıkların depolanmadan bertaraf edilmesinin önemli olduğunun altını çizdi.

Ataoğlu, tarihi geçmiş ilaçların toplatılması ve bertarafı konusunda çalışmalara katkı koyan Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile Çevre Koruma Dairesi uzman personeline ayrıca ülkeye böylesi önemli bir tesisi kazandıranlara teşekkür etti.