Melihat HAKSIZ

Hasan Esendağlı: Liyakat ilkesinin ihlali Anayasa’ya aykırılık seviyesinde bir hukuki sakatlıktır Hasan Esendağlı: Liyakat ilkesinin ihlali Anayasa’ya aykırılık seviyesinde bir hukuki sakatlıktır

İhale, Merkezi İhale Komisyonu’nun 29 Temmuz 2024 tarih ve MİK 60/2024 sayılı kararı ile sonuçlandırılmıştı. Ancak, Artesa Trading CO. Ltd. adına Direktör Şaban Emre tarafından yapılan itiraz üzerine ihale kararı yeniden değerlendirildi.

Artesa Trading CO. Ltd, ihale sonucunda tekliflerinin elendiğini ancak elenme sebeplerinin kendilerine bildirilmediğini belirterek Rekabet Kurulu’na başvuruda bulundu. Başvuruda ayrıca, ihaleyi kazandığı açıklanan firmanın teklif ettiği ürünün, Teknik Şartname’nin 2. Genel Şartlar ve 11.14. maddelerinde belirtilen standartları karşılamadığı iddia edildi.

Rekabet Kurulu, yaptığı inceleme sonucunda Merkezi İhale Komisyonu’nun 29 Temmuz 2024 tarihli kararını iptal ederek, ihalenin tekrar değerlendirilmesi ve yeni bir karar verilmesi gerektiğine hükmetti. Karar, ilgili yasa maddeleri kapsamında yeniden gözden geçirilecek.

Muhabir: Melihat Haksız