Hijyen şartlarına aykırı olarak faaliyette bulunan işyerlerine ve izinsiz işyerlerine ve çevreyi kirletenlere cezai işlem uygulanıyor. Son olarak, hijyen koşullarına aykırı ve işyeri çalıştırma izni olmadan faaliyet gösteren 1 işyerine 1 asgari ücret, Gazimağusa çöplüğüne atık döken 5 vidanjöre de 1 asgari ücret tutarında ceza yazıldı. Belediyenin zabıta ekipleri, Belediyeler Yasası’nın Madde 122 1’inci Fıkrası gereğince verilen yetki çerçevesinde kurallara uymayanlara asgari ücretin yüzde 100’ü ve yarısına kadar sabit para cezası uyguluyor.

Zabıta Birimi Sorumlusu Harun Oza, halk sağlığının her şeyden önemli olduğunu insan sağlığının riske atılmaması gerektiğini vurgulayarak, işletme izni olmayan, hijyen kurallara uymayan işyerlerine para cezası yazılmaya başlandığını söyledi. Oza, 15 günlük ihbar süresi vererek uyarıda bulunduklarını, 10. Günde yine uyarı yaptıklarını, süre sonunda ise ceza yazıldığını aktardı. Oza, çevreye gelişigüzel atılan moloz ve çöpler içinde aynı uygulamanın yapıldığını belirtti.

Sonbahar patates ekimi yapılan araziler için son beyan tarihi 15 Ekim Sonbahar patates ekimi yapılan araziler için son beyan tarihi 15 Ekim

Editör: Serap Okuducu