Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) Genel Başkanı Ahmet Serdaroğlu, asgari ücret görüşmeleri sürecinde Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın "1000 dolar asgari ücret mi olur?" şeklindeki açıklamasına sert bir yanıt verdi. Serdaroğlu, bu çıkışın, ekonomik gerçekleri göz ardı ettiğini belirterek, asgari ücretin mevcut koşullarda yetersiz kaldığını vurguladı.

Hürrem Tulga: Top hükümette Hürrem Tulga: Top hükümette

Serdaroğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Sayın Cumhurbaşkanı, dövizin stabil olduğunu ifade ediyor, ancak bu yalnızca asgari ücret artışı gündeme geldiğinde mi aklına geliyor? Zamlar yapılırken bu stabil durumdan haberdar değil miydi? Halkımızın yaşadığı ekonomik sıkıntıları görmezden gelmek, çözüm üretmekten kaçınmaktır."

Halkın geçim sıkıntısının her geçen gün arttığını belirten Serdaroğlu, "Asgari ücretlinin tek derdi ailesini geçindirmek. Bu yönetim anlayışı devam ederse, asgari ücretin 1000 doları aşması kaçınılmaz hale gelir," dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar’ı, halkın yaşam koşullarını daha yakından takip etmeye davet eden Serdaroğlu, "Yöneticiler, halkın refahını artırmak için somut adımlar atmalı ve asgari ücretin iyileştirilmesi için gerekeni yapmalıdır," ifadelerini kullandı.

Editör: Melihat Haksız