Asgari Ücret Saptama Komisyonu, 2024 yılının üçüncü asgari ücretini belirlemek üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda toplandı. Toplantıya işçileri temsilen katılan HÜR-İŞ Başkanı Ahmet Serdaroğlu, “Yoksullaşmaya Hayır” yazılı tişörtle masaya oturdu.

CTP Perşembe Pazarı’nda eylem yaptı. CTP Perşembe Pazarı’nda eylem yaptı.

Toplantı öncesi bir açıklama yapan Serdaroğlu, HÜR-İŞ olarak yaptıkları araştırmada açlık sınırının sadece gıda için 35 bin 170 TL olarak hesaplandığını belirtti.

Serdaroğlu, Güney Kıbrıs’taki Jumbo’da 800 TL’ye alınan bir okul çantasının KKTC’de çok daha pahalı olduğuna dikkat çekti.

Ülkeyi yönetenlerin “ağustos böceği” gibi uyuduğunu savunan Serdaroğlu, denetim mekanizmasının yetersiz olduğunu ve gıda ürünlerinden elektriğe kadar her şeye zam yapıldığını vurguladı. 4 aylık hayat pahalılığı oranının yüzde 19.19, gıda endeksinin ise yüzde 19.69 olduğunu belirten Serdaroğlu, bu oranların işçilere yansıtılması gerektiğini söyledi.

“Biz yüzde 19.19’a da ‘evet’ diyoruz” diyen Serdaroğlu, halkın istikrarlı bir şekilde “yoksullaşmaya doğru” gittiğini ileri sürdü. Ayrıca, yeni asgari ücretin 1 Eylül'den itibaren geçerli olması gerektiğini ifade etti.

Muhabir: Melihat Haksız