Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Rum yönetiminin KKTC turizmini hedef alan girişimlerine sert tepki gösterdi. Töre, Rumların Kıbrıs'ı bir Helen adası olarak gördüğünü ve KKTC ekonomisini çökertmek amacıyla çeşitli stratejiler geliştirdiğini belirtti. Rumların silahlı müdahale yerine ekonomik, siyasal ve sosyal abluka yöntemleriyle bu hedefe ulaşmaya çalıştığını ancak başarılı olamayacaklarını vurguladı.

Töre, Rum Yönetimi Başkanı Hristodulidis’in, bir yandan müzakereler talep ederken diğer yandan KKTC’ye yönelik müdahalelerde bulunduğunu ifade etti. Akritas Planı'nın benzeri bir yaklaşımın farklı yöntemlerle uygulanmaya çalışıldığını belirten Töre, Hristodulidis’in Kıbrıs Türk halkını "hor ve azınlık" gören bir zihniyete sahip olduğunu söyledi.

Sonbahar patates ekimi yapılan araziler için son beyan tarihi 15 Ekim Sonbahar patates ekimi yapılan araziler için son beyan tarihi 15 Ekim

Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler’e de çağrıda bulunan Töre, Rum Yönetimi’nin takındığı tavrı dikkatle incelemeleri gerektiğini ifade etti.

Editör: Melihat Haksız