Zorlu Töre, Türkiye Radyo Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin ile yaptığı görüşmede, Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun Netflix'te yayınlanacak "Famagusta" adlı dizinin Türkiye’deki erişiminin kısıtlanacağını ve gösterimine izin verilmeyeceğini bildirdiğini aktardı. Töre, dizinin Rum-Yunan yanlısı olduğunu ve gerçekleri çarpıttığını söyledi.

Nazım Çavuşoğlu: Tarihin en yüksek sayıda onarım ve güçlendirme mücadelesi veriliyor Nazım Çavuşoğlu: Tarihin en yüksek sayıda onarım ve güçlendirme mücadelesi veriliyor

Töre, Netflix'in bu diziyi yaparken 1955 yılında kurulan EOKA'nın eylemlerini incelemesini önerdi ve dizinin arkasında Rum-Yunan lobisinin, siyonizmin ve hatta FETÖ’nün olabileceğini ifade etti. Kıbrıs Türk halkının 1974’e kadar maruz kaldığı saldırılara dikkat çekti ve Netflix’in bu konuda duyarsız kalmasını eleştirdi.

Töre, Netflix’i lanetlediklerini ve kınadıklarını vurguladı. "Famagusta" adlı dizinin yalnızca gerçek olmayan bir şekilde Maraş’ı ele aldığını ve Rumlara hizmet edecek yanlış bilgileri yaydığını ifade etti. Gazze’de yaşanan soykırıma da dikkat çeken Töre, Maraş bölgesindeki hasarın yalnızca iki binadan kaynaklandığını ve binaların 50 yıl geçmesine rağmen ayakta olduğunu belirtti

Son olarak Töre, bazı ülkelerin 1974 Mutlu Barış Harekatı’nı çarpıtarak Türkiye’ye karşı olumsuz bir tutum sergilediklerini söyledi.

Editör: Melihat Haksız