Melihat HAKSIZ

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Zeki Çeler, Türkiye'de 6 Şubat 2023’te meydana gelen yıkıcı deprem sonrası Kıbrıs’ta yaşanan acılara değinirken, hükümetin halkın güvenini nasıl yerle bir ettiğini de açığa çıkardı.

Maliye Bakanlığı'nın, deprem için toplanan fonları afet sonrası ihtiyaçlar ve yeniden yapılanma yerine maaş ödemelerine yönlendirdiğini ortaya koyması üzerine Kıbrıs Net Haber’e önemli açıklamalarda bulundu.

ÇELER’DEN HÜKÜMETE ELEŞTİRİLER VE SORULAR

Süleyman Uluçay: Maraş bölgesinde 19 otobüs durağı yenilendi Süleyman Uluçay: Maraş bölgesinde 19 otobüs durağı yenilendi

Çeler, Maliye Bakanlığı’nın deprem fonunu maaş ödemelerine harcamasının, ülke genelindeki güven krizini daha da derinleştirdiğini belirtti. “Halk, siyasetçilere duyduğu güveni tamamen kaybetti.” diyen Çeler, bu fonun amacına aykırı bir şekilde kullanılmasının, halkın duygularının ve güveninin sarsıldığını ifade etti.

Çeler, hükümete şu sert soruları yöneltti:

- Deprem fonu adı altında toplanan paralar gerçekten nereye harcandı?

- Maliye Bakanlığı, bu paraların kullanımına dair neden şeffaf bir açıklama yapmıyor?

- Okul binaları güçlendirilmesi gerekirken, çocuklarımız neden konteyner sınıflarda eğitime mahkum ediliyor?

- Bu fonun amacı gerçekten afet sonrası yeniden yapılanma mıydı, yoksa bu para gizlice maaş ödemelerine mi yönlendirildi?

“GÜVEN BUNALIMI DERİNLEŞİYOR”

Çeler, hükümetin skandallarla halkın güvenini tamamen yitirdiğini vurgulayarak, gelecekte benzer yardım kampanyalarının başarısız olacağını öngördü. Çeler, “Bu toplum bir daha böyle bir fona katkı sağlamayacak. Hükümet, yarattığı güvensizlikle halkı kandırmayı sürdürüyor, ancak halk bir daha aldatılmayı kabul etmeyecek.” dedi.

HÜKÜMETE ÇAĞRI

Başkan Çeler, Maliye Bakanlığı’nı ve hükümeti, halkın karşısına çıkıp konuyla ilgili hesap vermeye çağırdı.

Çeler, şu sert ifadeleri kullandı:

“Maliye Bakanlığı, toplanan paraların nereye harcandığını açıklamak zorundadır. Halktan alınan vergilerin ihtiyaç duyulan yerlere harcanmaması büyük bir suçtur. Hükümet, ekonomiyi iyi yönettiklerini iddia edemez; halk kandırılıyor, kamu kaynakları yağmalanıyor. Hangi yüzle halktan tekrar yardım isteyecekler?”

Maliye Bakanlığı tam takır: Deprem vergileri ile maaşlar ödendi

May be an image of 2 people, newsstand and text

Editör: Melihat Haksız