ADLİ HABERLER

Yayaya çarpıp kaçan sürücü 10 gün sonra yakalandı: Teminatla serbest bırakıldı

Lefkoşa-Gazimağusa Ana yolu’nda yayaya çarptıktan sonra kaçan ve 10 gün sonra yakalanan sürücü M.G., mahkemeye çıkarıldı ve teminatla serbest bırakıldı.

Lefkoşa-Gazimağusa Ana yolu’nda 14 Ağustos 2024 tarihinde meydana gelen kazada, kimliği meçhul bir sürücü yayaya çarptıktan sonra olay yerinden kaçtı. Kazada, M.A. isimli yaya yol kenarındaki okaliptüs ağacına çarptıktan sonra yol içerisine düştü ve Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. M.A.’nın sol kürek kemiğinde kırık oluştu ancak tedavisinin ardından taburcu edildi.

Kazanın ardından polis, kaçan sürücünün kimliğini belirlemek için kapsamlı bir soruşturma başlattı. 22 Ağustos 2024 tarihinde, kazaya karışan aracın plakası belirlendi ve sürücüsünün M.G. olduğu tespit edildi. M.G., 23 Ağustos’ta tutuklandı ve 24 Ağustos’ta mahkemeye çıkarılarak 2 gün, 26 Ağustos’ta ise 3 gün ek tutukluluk süresi alındı. Son olarak, zanlı Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde akıl sağlığı açısından değerlendirildi ve rapor alındı.

Polis memuru Mehmet Borucuoğlu, soruşturmanın tamamlandığını ve M.G.’nin KKTC vatandaşı olduğunu belirtti. Mahkeme, M.G.’nin yurtdışına çıkışını yasaklayarak 30 bin TL nakit teminat yatırması, KKTC vatandaşı iki kefilin 300’er bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması ve iki haftada bir gün en yakın polis karakoluna ispat-ı vücutta bulunması koşuluyla tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Yargıç Nuray Necdet, bu teminat koşullarını belirledi ve M.G.’nin serbest bırakılmasına hükmetti.