Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın yaveri olarak görev yapan Yarbay Hamit Soybir, 25 yıllık askerlik hayatını noktalayarak emekli olmaya karar verdiğini resmen duyurdu. Soybir, sosyal medya üzerinden yaptığı duygusal bir paylaşımla, üniformasını ilk kez 3 Eylül 1999’da giydiğini ve tam 25 yıl sonra, 3 Eylül 2024’te emeklilik kararı aldığını açıkladı.

Yarbay Hamit Soybir, paylaşımında kariyeri boyunca askeri disiplini ve mesleki etik kurallarını nasıl benimsediğini anlattı. "Bu yolculuğa başlarken hiçbir zaman makam veya rütbe hırsım olmadan kendi prensiplerim ve devletime en iyi şekilde hizmet vermek için çalıştım" diyen Soybir, görevi süresince yaptığı çalışmalarda insanları tanımanın ve onlara hizmet etmenin kendisi için en büyük kazanç olduğunu belirtti.

Soybir, Tatar’a herhangi bir teşekkür ifadesinde bulunmazken, meslek hayatı boyunca benimsediği iki önemli prensipten asla vazgeçmediğini söyledi. Soybir, "Kendime yapılmasını istemediğim bir şeyi başkasına yapmamak ve doğru bildiğim bir şeyi yapmaktan vazgeçmemek." ifadelerini ekledi.

Son olarak, ailesine verdiği sözü tutmanın huzuruyla bu uzun yolculuğu sonlandırdığını belirten Soybir, eğer bu süreçte bilmeden birilerini kırdıysa özür dilediğini ifade etti. 

Asgari Ücret Saptama Komisyonu toplantısı 16.00'ya ertelendi Asgari Ücret Saptama Komisyonu toplantısı 16.00'ya ertelendi

Editör: Melihat Haksız