Geçtiğimiz gün Serhatköy’de rahatsızlığı nedeniyle çağırdığı ambulansı kaçırarak canlı yayında Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne giden 33 yaşındaki Tolga Keçeli'nin annesi Selma Keçeli, oğlunun uyuşturucu bağımlısı olduğunu belirterek yardım talebinde bulundu.

Anne Selma Keçeli, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Çocuğumuzun gözümüzün önünde eridiğini görmek çok acı bir gerçek” diyerek devlet yetkililerinden yardım istedi ve "zorunlu tedavi" sürecinin kuruldan geçirilmesini talep etti.

Aslı Murat, Alpargün’e verilen cezaya dikkat çekti: Umarım İsias Davası için de ışık olur Aslı Murat, Alpargün’e verilen cezaya dikkat çekti: Umarım İsias Davası için de ışık olur

Selma Keçeli’nin paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

“Tolga, 1993 yılında Lefkoşa’nın Köşklüçiftlik Mahallesi’nde doğdu. Babası Cebrail ve annesi Selma tarafından dünyaya getirilen evlatlardan ikincisidir. Çocukluğunda Serhatköy halkı ve arkadaşları tarafından çok sevilen Tolga, askere gidene kadar sigara bile içmemiş, saygılı ve sevgi dolu bir genç olarak biliniyordu. Ancak uyuşturucu ile tanıştıktan sonra tüm hayatı değişti. Özel bir hastanede ameliyathane teknisyeni olarak çalışan Tolga, uyuşturucu bağımlılığı nedeniyle hem işini hem de arkadaşlarını kaybetti.

Ailesi olarak her zaman yanında olmaya çalıştık ve son nefesimize kadar da yanında olacağız. Son üç yıldır uykusuz geçen günlerimiz oldu. Dışarıdan konuşmak ve yorum yapmak kolay, ancak bizim yaşadıklarımızı kimse bilemez. Çocuğumuzun uyuşturucu nedeniyle saldırganlaşmasını ve bu durumla başa çıkamamasını görmek oldukça zor ve acı verici. Onunla birlikte tatile gitmek, konuşmak, yalnız bırakmamak için kendimizi eve kapatmak zorunda kaldık. İşe gitmek zorunda olduğumuzda ise Tolga’yı yalnız bırakmanın acısını yaşadık ve uyuşturucuya erişimini kolaylaştırdık.

Uyuşturucu, artık çok kolay ulaşılabilir durumda. Bu konuda duyarlı olan herkese sesleniyorum; bu soruna bir son verelim. Tüm anne babalara sesleniyorum; çocuklarınıza sahip çıkın, onları yalnız bırakmayın. Bu olay bugün bizim başımıza geldiyse, yarın sizlerin başına gelmeyeceğini kimse garanti edemez.

KKTC devlet yetkililerine ve halkımıza sesleniyorum; vatanımızı ve çocuklarımızı korumak için denetimleri artırın. Meclis üyeleri ve bakanlarımızdan, bu durumdaki çocukların tedavisinin ailelerin isteğine göre zorunlu hale getirilmesini talep ediyorum. Yüreği yanmış bir anne olarak sizlere yalvarıyorum, zorunlu tedavi yasasının kuruldan geçirilmesini istiyorum. Allah, yaşadıklarımızı kimseye yaşatmasın. Oğlumun tedavi olup sağlığına kavuşması için dualarınızı bekliyoruz. Ayrıca bu süreçte yanımızda olan aileme, arkadaşlarıma ve medyaya teşekkür ederim.”

Editör: Melihat Haksız