Başbakan Ünal Üstel, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı adayı Hasan Taçoy’un canlı yayında karşı karşıya gelme teklifini açıkça geri çevirdi. Üstel, bu teklife, "Yapacaklarını anlatmak isteyen, istediği kanala, istediği gazeteye demecini verebilir" diyerek yanıt verdi. UBP'nin büyük bir aile ve köklü bir geçmişe sahip olduğunu belirten Üstel, "Biz UBP’yi ne mahkemelerde ne de televizyonlarda tartıştırırız" ifadelerini kullandı.

Üstel, açıklamasında, partisinin iç meselelerini kamuya açık platformlarda tartışmayı doğru bulmadığını ve UBP'nin birliğini korumaya kararlı olduklarını vurguladı. Ayrıca, UBP’nin gücünü üyelerinden aldığını belirterek, "Biz gücümüzü üyemizden alırız ve bir hesap varsa bunu da üyelerimize veririz" dedi.

Hasan Esendağlı: Liyakat ilkesinin ihlali Anayasa’ya aykırılık seviyesinde bir hukuki sakatlıktır Hasan Esendağlı: Liyakat ilkesinin ihlali Anayasa’ya aykırılık seviyesinde bir hukuki sakatlıktır

Başbakan Üstel, yaptıkları ve yapacakları çalışmaları tüm mecralardan halka ve üyelere duyurmaya devam edeceklerini ifade etti. Siyasi çıkarlar için parti içi meseleleri televizyon programlarına taşımayacaklarını belirten Üstel, UBP’nin birlik ve istikrarını korumak adına büyük bir dikkatle hareket ettiklerini sözlerine ekledi.

Son olarak, kurultay sürecine yönelik açıklamalarda bulunan Üstel, "Birileri benden sonrası kaos ve tufan diyebilir. Biz ise kurultay sonrası UBP ile devam, iktidar ve istikrarla devam diyoruz" diyerek, parti üyelerine birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Editör: Melihat Haksız