Başbakan Ünal Üstel, Teknecik Elektrik Santrali'nde yaşanan gerginlik ve sabotaj iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Üstel, santraldeki arızalı jeneratörlerin tamiri sürecinde yaşanan zorluklar ve sendikanın bu sürece müdahale etmesi konusundaki detayları paylaştı.

Ünal Üstel, santralin tamiri için yardımcı ekip teklifinde bulunduklarını ve bu teklifin santral personeli tarafından kabul edildiğini, ancak sendikanın bu duruma karşı çıktığını belirtti. “Arızalı 5 jeneratör bir gece içinde tamir edildi ve şu anda devrede. Artık elimiz, elektrik santralinin üzerinde olacak ve hiçbir şeye müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Başbakan Üstel, sürecin detaylarını şu şekilde açıkladı:

Sonbahar patates ekimi yapılan araziler için son beyan tarihi 15 Ekim Sonbahar patates ekimi yapılan araziler için son beyan tarihi 15 Ekim

“Son üç gündür jeneratörlerin devreye alınmaması için ısrar ediliyordu. Neden beş jeneratörün de durduğunu sorduk, fakat bu soruya net bir cevap alamadık. Bacadan çıkan kara dumanların nedenini araştırırken, sabotaj ihtimalinin yüksek olduğunu gördük ve bu konuda bir ekibi görevlendirdik.”

Üstel, makinaların tamirat sürecinin uzaması nedeniyle halkın elektrik kesintisi yaşamasının kabul edilemez olduğunu ifade etti. “Yardımcı ekip takviye ederek personele destek olma teklifinde bulunduk. Mühendisler de bu öneriyi olumlu karşıladı ve yardımların süreci hızlandıracağını belirttiler. Ancak, El-Sen bu öneriye karşı çıktı ve dışarıdan teknik hizmet alımını engellemeye çalıştı” dedi.

Üstel, sendikanın müdahalelerini eleştirerek, “Benim görevim halkımı elektriksiz bırakmamak. Hiç kimse, sendika başkanı dahi olsa, halkı bu şekilde mağdur edemez” şeklinde konuştu. Teknecik’te yaşanan arbede sonucunda sendika başkanının tutuklandığını ve ifadesinin alınacağını belirtti.

Başbakan Üstel, “Artık elektrik santralinin üzerinde tam kontrol bizde olacak. Orası halkın malıdır ve hiçbir müdahaleye müsaade etmeyeceğiz. Sendika başkanı ve yönetimi çalışanların haklarını korusun, ama halkımızın zarar görmesine yol açacak müdahalelere izin vermeyeceğiz” şeklinde konuşarak, yeni arızalara karşı da mücadelelerini sürdüreceklerini vurguladı.

Muhabir: Melihat Haksız