Başbakan Ünal Üstel, Teknecik Elektrik Santrali’nde arızalı beş jeneratörün bir gece içinde tamir edildiğini ve şu anda devrede olduğunu duyurdu. Ancak, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) Başkanı Ahmet Tuğcu, bu iddiaların gerçek olmadığını savundu.

Üstel’in açıklamalarına karşı sosyal medya üzerinden bir paylaşım yapan Tuğcu, jeneratörlerin sadece iki tanesinin tam olarak devreye alındığını belirtti. Tuğcu, dip yakıt ve yedek parça eksikliği nedeniyle makinelerin tam kapasiteyle çalışmadığını ifade etti.

Tuğcu’nun sosyal medya paylaşımı şu şekilde:

“Güne büyük bir yalanla uyandık. Başbakan, kameralar önünde Teknecik’teki beş makinenin tamir edildiğini söyledi. Ancak gerçekler farklı: Teknecik emekçileri, insanüstü bir gayretle makineleri çalıştırmaya çalışıyor. Ama dip yakıt ve yedek parça eksikliği nedeniyle makineler tam olarak devreye alınamıyor. Şu anda sadece iki makine tam olarak devreye alınabilmiştir.”

Tuğcu, Başbakan Ünal Üstel’i ciddiyete ve kalıcı çözüm arayışına çağırarak, “Makineleri aynı anda devrede tutma çabası, çamur yakıt ve eksik yedek parça yüzünden mümkün olmuyor. Sayın Başbakanı, halka yalan söylemeyi bırakıp, gerekli adımları atmaya çağırıyoruz. Kendisinden bulunduğu yerin ağırlığına yakışan hareketler bekliyoruz” dedi.

Sonbahar patates ekimi yapılan araziler için son beyan tarihi 15 Ekim Sonbahar patates ekimi yapılan araziler için son beyan tarihi 15 Ekim

Tuğcu, “Şov yapıp racon kesenleri boş verin. Biz işimize bakıyoruz. Onlar kötü yönetip sabote ediyor, biz gece gündüz çalışarak tamir ediyoruz. KIB-TEK’in sonu KTHY gibi olmayacak!” şeklinde sözlerini tamamladı.

Muhabir: Melihat Haksız