Başbakan Ünal Üstel, İsrail Cumhurbaşkanı ve Dışişleri Bakanı tarafından Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik yapılan açıklamaları kınadı.

Üstel, Gazze’de çocukları hedef alan bir zihniyetin, diplomatik edepten yoksun hakaretlerinin, karşılaşılan düşüncenin vahametini gözler önüne serdiğini belirtti.

Üstel, "Masum sivillerin kanını dökmeyi meziyet olarak görenlerin tehditleri, Türk milletini asla korkutamaz" diyerek bu tür söylemlerin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Ayrıca, Erdoğan’ın uluslararası platformlarda barış ve mazlumların sesi olarak tanınmasının, kötü niyetli çabalarla gölgelenemeyeceğini ifade eden Üstel, "Dünyanın dört bir yanında barış çağrısı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı olduğundan farklı göstermeye çalışanların çabaları nafiledir" dedi.

Son olarak Üstel, Kıbrıs Türk Halkı’nın, her zaman olduğu gibi Türk milletinin ayrılmaz bir parçası olarak her koşulda destekçisi olmaya devam edeceğini belirtti.

Girne-Lefkoşa ana yolunda trafik kazası: 2 kişi yaralandı, 1 kişi tutuklandı Girne-Lefkoşa ana yolunda trafik kazası: 2 kişi yaralandı, 1 kişi tutuklandı

Editör: Melihat Haksız