Kerem Aktürkoğlu resmen Benfica'da! Galatasaray ayrılığı KAP'a bildirdi Kerem Aktürkoğlu resmen Benfica'da! Galatasaray ayrılığı KAP'a bildirdi

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), cinsel istismar suçundan hüküm giymiş olan sporcu Steven van de Velde hakkında kendilerine yapılan açıklamalardan tatmin olduklarını belirterek, sporcuya planlandığı şekilde müsabakalarda yarışma izni verdi.

Van de Velde, geçen ay Hollanda takımında yarışacağı duyurulmuştu. 2016 yılında İngiltere'de 19 yaşındayken 12 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel saldırıda bulunduğu için 4 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Hapis cezasının bir kısmının infaz edilmesinin ardından Hollanda'ya dönen Van de Velde'nin cezası, Hollanda kanunları çerçevesinde devam etti. 2017 yılından bu yana plaj voleybolu maçlarına katılan sporcu, Fransa'nın başkenti Paris'teki olimpiyatlarda pazar günü ilk müsabakasına çıkacak.

IOC Sözcüsü Mark Adams, düzenlenen basın toplantısında Van de Velde'nin olimpiyatlarda yarışmasıyla ilgili olarak IOC'nin rahat olup olmadığı sorusuna verdiği yanıtta, "Bunu rahat ve mutlu sözleriyle tarif etmek doğru olmayacaktır" dedi. Adams, Hollanda Milli Olimpiyat Komitesi ile uzun görüşmeler yaptıklarını ve suçun üzerinden 10 yıl geçtiğini, rehabilitasyon sürecinin tamamlandığını ve güçlü bir koruma sağlandığını belirtti. Ayrıca, Van de Velde'nin olimpiyat köyünde kalmayacağı bilgisini verdi. "Hollanda Olimpiyat Komitesi'nin kararını izah ettiğini düşünüyoruz. Durumu olduğu gibi sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

Hollanda takımı, Van de Velde'nin olimpiyat köyünde kalmaması ve basına konuşmasının yasaklanması gibi tedbirler alarak, katılımının etkisini azaltmak için çeşitli önlemler aldı. Sporcuya yönelik bu karar, kadın hakları savunucularının tepkisini çekti ve bu durumun 'yanlış mesaj' verdiği vurgulandı.

Editör: Melihat Haksız