Ulusal Birlik Partisi (UBP), 21 Eylül Cumartesi günü saat 10:00’da Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda yapılacak olağan genel kurultayı için hazırlıklarını tamamladı. Üç adayın yarışacağı kurultayda, partinin yeni genel başkanının yanı sıra, 122 aday arasından 70 üyenin seçileceği parti meclisi belirlenecek.

UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, kurultay öncesi yaptığı açıklamada, 21 Eylül’ün parti için önemli bir gün olduğunu vurguladı. Ayrıca, genel başkan adayları için gerçekleştirilen kura çekimi sonucunda oy pusulasındaki sıralamanın belirlendiğini belirtti. Kura çekimi sonucunda sıralama şu şekilde oldu: “1-Ünal Üstel, 2-Ahmet Melih Karavelioğlu, 3-Hasan Taçoy.”

Gazimağusa ve İskele bölgesinde yarın elektrik verilemeyecek Gazimağusa ve İskele bölgesinde yarın elektrik verilemeyecek

Hasipoğlu, kura çekiminin ardından yaptığı açıklamada, “Genel başkan adaylarımız kurallarını hayırlısı ile çekmiştir. Sonucun şimdiden ülkemiz ve partimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Partimizin geleceği kadar ülkemizin geleceği için de önemli bir kurultaya artık sayılı günler kalmıştır. Kurultayımız, ülkemizde olduğu kadar ülke dışından da yakından takip ediliyor. KKTC’nin en büyük siyasi gücü Ulusal Birlik Partisi, önümüzdeki süreçte Kıbrıs Türk halkı için daha güzel bir gelecek yaratma adına tüm gücüyle çalışacaktır” dedi.

Oğuzhan Hasipoğlu, tüm partilileri 21 Eylül’de saat 10:00’da Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’na davet etti. Kurultay, UBP'nin geleceği için kritik bir öneme sahip olarak değerlendiriliyor.

Editör: Melihat Haksız