Fezile Tok hayatını kaybetti Fezile Tok hayatını kaybetti

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından düzenlenen basın toplantısında, Netflix’te 20 Eylül’de yayınlanacak olan “Famagusta” dizisine yönelik sert eleştiriler dile getirildi. MSB Basın Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, dizinin Kıbrıs Türklerinin Rum çeteler tarafından katledilmesine ilişkin gerçekleri çarpıtarak kara propaganda yaptığını ve böyle girişimlerin Ada’daki barış ortamına zarar verdiğini söyledi.

Tuğamiral Aktürk, açıklamasında, **“Tarihi gerçekleri çarpıtan ve Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin aziz hatırasına saygısızlık eden bu tür kara propaganda amaçlı girişimlerin, kimseye fayda sağlamayacağı açıktır. Kıbrıs Barış Harekâtı'nın çözüm getiren etkisini karalayan bu çabalar, adadaki güvenliğe zarar vermektedir”** ifadelerine yer verdi.

Bakanlık, Kıbrıs Barış Harekâtı'na giden süreci gerçeklere dayalı olarak anlatan “50’nci Yıl Belgeseli”nin de çeşitli platformlarda İngilizce alt yazılı olarak yayınlanacağını duyurdu. Aktürk ayrıca, **“Kıbrıs konusunda Kıbrıslı kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz”** diye ekledi.

Toplantıda, Yunan ordusunun Millî Mücadele döneminde halka yaşattığı acıların anlatıldığı “Ertesi Gün” belgeselinin 9 Eylül’de TRT Belgesel'de izleyiciyle buluşacağı bilgisi de paylaşıldı.

Tuğamiral Aktürk, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in Kuveyt'in Ankara Büyükelçisi ile yapacağı görüşmeyi hatırlatarak, Türkiye ile Yunanistan arasında güven artırıcı önlemler kapsamında yapılacak komutan ziyaretlerine de değindi. Ayrıca, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın OMTAS Kuleli Zırhlı Tanksavar Aracı muayene ve kabul işlemlerinin tamamlandığını duyurdu.

Editör: Melihat Haksız