Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda hükümete eleştirilerde bulundu. Erhürman, sürekli gelen “müjde”lerle halkın sorunlarının unutulduğunu ancak bu vaatlerin bir türlü gerçekleşmediğini belirtti. Paylaşımında, geçmişte Rusya ile KKTC arasında direkt uçuşların başlayacağına dair verilen sözlere dikkat çeken Erhürman, bu vaatlerin gerçekleşmediğini ve Rusya’nın Kıbrıs politikası konusunda net bir duruş sergilediğini ifade etti.

Erhürman, 2022 yılında Türkiye’nin çeşitli haber kanallarında Rusya’dan KKTC’ye direkt uçuşların başlayacağına dair haberlerin yayımlandığını, ancak bu iddiaların kısa süre sonra Rusya tarafından yalanlandığını hatırlattı. Erhürman, en son 20 Ağustos 2024 tarihinde Rusya’nın Güney Kıbrıs Büyükelçisi Murat Ziazikov’un yaptığı açıklamaya atıfta bulunarak, Rusya’nın BM Güvenlik Konseyi kararlarına bağlı kalarak, Kıbrıs’ta iki toplumlu, iki bölgeli, siyasi eşitliğe dayalı federasyonu çözüm modeli olarak gördüğünü ve KKTC’ye direkt uçuşların söz konusu olmadığını bir kez daha vurguladığını belirtti.

Alsancak'ta yaşam konteynerinde yangın Alsancak'ta yaşam konteynerinde yangın

Erhürman, hükümete seslenerek, “Müjdelerle oyalanmaya biraz ara verip, bu halkın, bu ülkenin, gençlerimizin, çocuklarımızın geleceği için ciddi işlerle uğraşmakta yarar var” dedi.

Editör: Melihat Haksız