Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, kişisel sosyal medya hesabından Kıbrıs çevresinde önemli gelişmeler yaşandığını vurguladı. Erhürman, ülkeyi yönetenlerin “Meclis Başkanlığı seçimi” oyunlarıyla meşgul olduğunu belirterek, gözlerden kaçmaması gereken gelişmelere dikkat çekti.

Erhürman’ın paylaşımında şu ifadelere yer verildi:

“6 Ekim tarihinde Yunanistan Dışişleri Bakanı 'Türkiye ile görüşüyoruz. Münhasır ekonomik bölge konusunda anlaşmaya varabiliriz' dedi. 12 Ekim'de Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yöneltilen sorular, iki ülke arasındaki ilişkilerin iyileşmesi ve deniz yetki alanlarının belirlenmesi konusunu gündeme taşıdı. Erdoğan, 'Türkiye ile Yunanistan, tarihsel bağları bulunan iki komşu ülkedir. İyi komşuluk esası iki ülkeye de kazandıracak formülün anahtarıdır' yanıtını verdi.

Ayrıca, basında Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Kasım ayı başında Yunanistan'ı ziyaret edeceğine dair haberler yer aldı.

Erhürman, bölgedeki diyalog, istikrar ve iş birliği açısından bu gelişmelerin önemine vurgu yaparak, “Bu kadar fasariyanın, 'ayın oyun maskaralığın' içinde ciddi işleri gözden kaçırmayalım” dedi.

DAÜ’lüler kadına yönelik şiddetin son bulması için yürüdü DAÜ’lüler kadına yönelik şiddetin son bulması için yürüdü

Fotoğraf: Doğan SAMER

Editör: Melihat Haksız