Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Ada TV’de Nupelda Karabuğday’ın konuğu oldu ve hükümetin çeşitli alanlarda başarısızlıklarını eleştirdi.

Hasan Esendağlı: Liyakat ilkesinin ihlali Anayasa’ya aykırılık seviyesinde bir hukuki sakatlıktır Hasan Esendağlı: Liyakat ilkesinin ihlali Anayasa’ya aykırılık seviyesinde bir hukuki sakatlıktır

YABANCI İŞÇİLER KONUSU

Erhürman, yabancı işçiler konusundaki sorunların önceden fark edilmediğini belirterek, “Ekonomik, sosyal, kültürel kalkınma planı dedik. Nüfusu bilelim, kim gelecek, hangi koşullarda gelecek, bunları planlayalım dedik. Bunlar planlanmadığı takdirde başımıza neler geleceği konusunda yeterli vurguyu yapmıştık” dedi ve bu konuların hükümetin ilgi alanına girmediğini ifade etti.

Eğitim ve sağlık sektörlerinde yaşanan krizlerin de göz göre göre geldiğini belirten Erhürman, “Ölü bir zihniyet var bu ülkenin geleceği açısından. O zihniyetin söyleyebileceği bir şey kalmadı. Gailesi de yok” dedi. Erhürman, kamu denetiminin de yetersiz olduğunu ve denetim dışına çıkıldığını ifade etti.

“NARENCİYE YERLERE DÖKÜLDÜ”

Narenciye sektöründeki sorunlara da değinen Erhürman, “Narenciye yerlere döküldü. Ama bu iş için ülkeye insanlar getirildi. Neden insanlar hala buralarda? Hem çok ağır insan hakları ihlalleri yaşanıyor hem de bu durum polise intikal etti” şeklinde konuştu. Erhürman, sorunun polise yansımasıyla birlikte soruşturmanın devam edeceğini belirtti.

“NEDEN KONTEYNER SINIFLAR BU KADAR ARTTI?”

Eğitimdeki eşitsizliğe de değinen Erhürman, “Konteyner sınıfları konuşuyoruz. Neden konteyner sınıf bu kadar arttı? Çünkü sen nüfusu kontrol edemiyorsun” dedi. Erhürman, okullardaki maddi imkansızlıklar ve eğitimde fırsat eşitsizliğini eleştirdi.

KIBRIS SORUNU

Kıbrıs sorununa da değinen Erhürman, yeni müzakere sürecinin eski metodolojiyle olmaması gerektiğini belirtti. Ergürman, eski müzakere yönetmelerinin sıkıntılı olduğunu ve yeni süreçte siyasi eşitliğin tartıştırılmaması gerektiğini vurguladı.

“HÜKÜMETİN ÜLKEYİ YÖNETME GİBİ BİR DERDİ YOK”

Son olarak, hükümetin ülkeyi yönetme gibi bir derdi olmadığını belirten Erhürman, “Ülke yönetmek, çocuklarımıza yaşanabilir bir yer yaratmak, onların ilgi alanı değil. İlgi alanları kurultay, kim ne olacak, kim bakan olacak” dedi. Erhürman, mevcut zihniyetin sadece slogan attığını ve halkın yaşamını zorlaştırdığını ifade ederek, “Bu zihniyet kendisi öldüğü gibi memleketi de ölüme sürüklüyor” şeklinde konuştu.

Muhabir: Melihat Haksız