Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, hükümetin eğitim, sağlık, ekonomi ve diğer alanlardaki sorunlarla başa çıkamadığını belirtti. Erhürman, özellikle Kıbrıs Rum yönetiminin adeta kendisine sunulan fırsatları değerlendirdiğini ve bu durumun ekonomik anlamda ciddi tehditler oluşturduğunu ifade etti.

Erhürman açıklamasında, hükümetin her alandaki eksikliklerine dikkat çekerek, "İçeride de dışarıda da başımıza çok çoraplar öreceksiniz" şeklinde uyarılarda bulunduklarını, ancak bu uyarılara rağmen ilgisizlik ve yetersizlikle karşılaştıklarını söyledi.

Hükümetin ilgi ve bilgi eksikliğinden ötürü hareket etme kapasitesinin kalmadığını belirten Erhürman, mevcut yönetimin konsantrasyonunu koltuk ve kişisel menfaatlere odakladığını ve bu nedenle ülkenin geleceğine dair hiçbir vizyon geliştiremediğini belirtti.

Hasan Esendağlı: Liyakat ilkesinin ihlali Anayasa’ya aykırılık seviyesinde bir hukuki sakatlıktır Hasan Esendağlı: Liyakat ilkesinin ihlali Anayasa’ya aykırılık seviyesinde bir hukuki sakatlıktır

Ayrıca, Kıbrıs Rum yönetiminin turizm, yüksek öğretim ve inşaat gibi ekonomik açıdan kritik alanlarda harekete geçtiğini vurgulayan Erhürman, mevcut hükümetin bu durumu sadece şikayetler ve suçlamalarla geçiştirmeye çalıştığını ifade etti.

Erhürman, toplumun sivil toplum kuruluşları, medya, siyaset ve diğer unsurlarıyla birlikte aklı devreye sokması gerektiğini ve bu durumun bir an önce ele alınması gerektiğini belirtti. "Geç kalındı, evet. Ama daha da geç kalınması bizi her gün biraz daha 'dönülmez' noktaya yaklaştırıyor," dedi ve toplumun ayağa kalkması gerektiğinin altını çizdi.

Editör: Melihat Haksız