KIBRIS

Tufan Erhürman: Demokrasi ve hukukun üstünlüğüne sahip çıkacağız

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Meclis Başkanlığı süreciyle ilgili hukuksuzlukları eleştirerek, demokrasi ve hukukun üstünlüğüne sahip çıkacaklarını vurguladı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Meclis’te yaşanan hukuksuzluklara dikkat çekti.

Erhürman, Meclis'teki üç hukukçunun, Meclis Başkanlığı’na yazılı olarak ilettiği görüşlerin önemine değinerek, "Bu hukukçular, 'çift mühür'lerin geçersiz olduğunu belirtti. Bunun anlamı, Sn. Öztürkler’in son turda 23 kabul, 23 red oyu aldığı ve dolayısıyla seçilmediğidir." ifadelerini kullandı.

Erhürman, hükümetin 22 Ekim'de gelen olumsuz görüşlere rağmen, Divan'ı toplamadan ve hukukçuların itirazlarına karşı 23 Ekim’de Sn. Öztürkler'in seçildiğini ilan ettiğini belirtti. Açıklamasında, "Bizden bu 'oldu bitti'yi kabul etmemizi, bu hukuksuzluğu görmezden gelmemizi istiyorlar." diyerek, CTP olarak Meclis’te kalmaya ve hukukun üstünlüğüne sahip çıkmaya devam edeceklerini vurguladı.

Erhürman, "Bu şartlarda, Meclis'i, demokrasiyi ve hukukun üstünlüğünü görmezden gelin çağrısı yapanların görüşleri bizim için yok hükmündedir." şeklinde konuştu.