KIBRIS

Tufan Erhürman: CTP’ye yönelik eleştiriler gündem değiştirme çabasıdır

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Meclis Başkanlığı seçimlerindeki belirsizlikler ve partisine yönelik eleştirilerin arkasındaki niyetin gündemi saptırmak olduğunu vurgulayarak, bu söylemlerin halk nezdinde bir değeri kalmadığını ifade etti.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, 7 Ekim Pazartesi gününden bu yana Meclis’te süren Başkanlık seçimlerindeki belirsizlikler ve CTP’ye yönelik eleştiriler hakkında sosyal medya üzerinden açıklama yaptı. Eleştirilerin ardındaki niyetin gündem değiştirmek olduğunu belirten Erhürman, bu durumun CTP ve halk nezdinde bir değeri kalmadığını ifade etti.

Erhürman, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“‘Bu tuttu, bu kesti, bu pişirdi, bu yedi, bu da mektepten geldi... Hani bana, hani bana dedi’ oyunu vardır ya!

İlk olarak ‘CTP hain’ dedi. İkinci olarak ‘CTP federal çözümü saplantı haline getirdi’ dedi. Üçüncü olarak ‘CTP erken seçim istemiyor’ dedi. Dördüncü sıraya da ‘CTP Meclis'ten çekilsin’ ifadesini ekledi. Şimdi beşinciyi bekliyoruz, mektepten ödevini alıp gelecek!

Tüm bu ifadeler, yaşanan "Meclis Başkanlığı seçimi" rezaletinin bir parçası. Artık ‘29 milletvekili desteğiyle bir Meclis Başkanı seçemedik ama neden seçemedik?’ diye sormaları bile mümkün değil, bu yüzden CTP’ye saldırma numarası peşindeler.

Bu saatten sonra bu sözlerin CTP ve halk nezdinde zerre kadar kıymeti yok. Bu acemi, bayat gündem değiştirme çabalarıyla halkı aptal yerine koymaya kalkmayın!”

Fotoğraf: Doğan SAMER