KIBRIS

Tatar’ın dönüşü ve Meclis toplantısı öncesi kritik gelişmeler: Kutlu Evren’in seçimi ve erken seçim ihtimali

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın akşam saatlerinde adaya dönmesi beklenirken, Meclis Başkanı Zorlu Töre’nin Meclis’i açması için ikna edilmesiyle birlikte Kutlu Evren’in yeniden oylamaya sunulacağı öğrenildi. Eğer ilk turda seçilemezse, UBP erken seçim tarihini açıklayacak.

MELİHAT HAKSIZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın özel uçakla 17.30’da Ercan Havalimanı’na dönmesi bekleniyor. Tatar’a acil olarak adaya dönmesi istendiği belirtildi ve Resmi Gazete’nin de şimdiden hazırlandığı bildiriliyor.

TÖRE, MECLİS’İ AÇMAK İÇİN İKNA EDİLDİ

Meclis Başkanı Zorlu Töre’nin Meclis’i açmak için ikna edildiği öğrenildi. Meclis açıldığında, Kutlu Evren’in yeniden oylanacağı ve eğer 26 red oyu almazsa 5. tura kadar gidebileceği ifade ediliyor. Red veren vekillerin tespit edilip edilmediği ise henüz bilinmiyor.

Meclis’in 17.30-18.00 saatleri arasında toplanması bekleniyor. Bu akşam, olası gelişmeler merakla bekleniyor. Özellikle, Kutlu Evren’in ilk turda seçilmemesi durumunda UBP’nin erken seçim tarihini açıklayacağı bilgisi, siyasi atmosferde büyük bir heyecan yaratıyor.

Tüm gözler Meclis’teki oylamaya çevrilmiş durumda.