Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’in ev sahipliğinde New York’ta Rum Lider Nikos Hristodulidis ile yapılacak gayriresmi akşam yemeğine katılacak. Yemek öncesinde BRT’ye konuşan Tatar, diyalog ve iletişimden hiçbir zaman kaçmadığını belirtti ve bu nedenle sosyal içerikli yemekte bir araya gelmesinin önemine değindi.

Cumhurbaşkanı Tatar, resmi müzakerelere egemen eşitlik ve eşit uluslararası statünün tanınması ile başlayacağını yineleyeceğini vurguladı. Kıbrıs Türkü'ne uygulanan ambargoların kaldırılması için direkt uçuş, ticaret ve temas konularını gündeme getireceğini de sözlerine ekledi. Ayrıca, Rum tarafının inşaat, turizm ve yükseköğretim alanındaki tutumunun iki toplum arasında gerginliği artırdığını ifade edeceğini belirtti.

Ombudsman İlkan Varol, Doha'da önemli temaslarda bulundu Ombudsman İlkan Varol, Doha'da önemli temaslarda bulundu

Yemekte enerji, su, düzensiz göç, kültürel miras ve ekonomi gibi konularda işbirliği yapma isteğini de dile getireceğini belirten Tatar, yemeğin yaklaşık 2 saat sürmesini beklediğini ve ardından basına açıklama yapacağını aktardı.

Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı Zorlu Töre’nin vekâletini üstlenmesi ve perşembe günü yapılacak Meclis Başkanı seçimi dolayısıyla yemekten sonra ilk uçakla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne dönmeyi planladığını, Çarşamba akşamı ülkesinde olacağını ifade etti.

Editör: Melihat Haksız