Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, son günlerde Kıbrıs Cumhuriyeti tarafından yapılan açıklamaları sert bir dille eleştirerek, bu açıklamaların bölgesel güvenliği olumsuz etkileme potansiyeli taşıdığını belirtti. İngiltere ziyareti öncesinde konuşan Tatar, Kıbrıs Cumhuriyeti'nin sorumsuzca faaliyetlerde bulunarak adadaki huzur ve güvenliği tehdit ettiğini vurguladı.

Tatar, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın uyarılarına rağmen Kıbrıs Cumhuriyeti'nin Kıbrıs coğrafyasını siyasi kazanç için kullanmaktan kaçınmadığını ve hatta uluslararası alanda barış ve güvenliğe katkıda bulunan Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik saldırılarda bulunduğunu ifade etti.

"RUM LİDERLİĞİNİN KIBRIS TÜRK TARAFI SINIRLARI İÇERİSİNDE YETKİSİ YOKTUR"

Cumhurbaşkanı Tatar, "Rum liderliği, Kıbrıs adasında 50 yıldır süregelen barış ve huzur ortamına zarar veren tek taraflı tasarruflarda bulunarak, adanın tamamına hükmetme yanılgısını sürdürmek istemektedir. Ancak unutulmamalıdır ki Kıbrıs Türk tarafı olarak bizim sınırlarımız nettir ve Rum liderliğinin bu sınırlar üzerinde hiçbir yetkisi yoktur." şeklinde konuştu.

Tatar, Kıbrıs'ın kuzeyinin bölgesel barışı desteklediğini ve insanlık trajedisinin sona erdirilmesi için gerekli adımları atmaya hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

Lefkoşa’da bir süpermarketten kişisel bakım ürünleri çaldı, tutuklandı Lefkoşa’da bir süpermarketten kişisel bakım ürünleri çaldı, tutuklandı

Editör: TE Bilisim