Bakanlar Kurulu tarafından Emrullah Turanlı'nın sahibi olduğu Ercan Havaalanı işletmecisi Taşyapı’ya yönelik uygulanan özel elektrik tarifesi ve borç tartışmaları yeniden gündemde.

Meteoroloji Dairesi: Bugün ve yarın yer yer sağanak yağış bekleniyor Meteoroloji Dairesi: Bugün ve yarın yer yer sağanak yağış bekleniyor

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) Genel Başkanı Ahmet Tuğcu, Kıbrıs Net Haber'e yaptığı açıklamada, Turanlı'nın toplam 92 milyon TL olan borcunun 24 aya bölündüğünü ancak, güncel borcunun 114 milyon TL olduğunu açıkladı.

TUĞCU: TURANLI'NIN BORÇSUZ OLDUĞU İDDİALARI YALAN 

Tuğcu, “Turanlı'nın borçsuz olduğu yönündeki iddiaların doğru olmadığını ve sadece taksit ödendiğini" vurgulayarak, hukuki sürecin devam ettiğini ifade etti.

Öte yandan Tuğcu, Turanlı'ya özel olarak uygulanan elektrik tarifesinin yasa dışı olduğunu ileri sürdü ve hukukçularıyla iş birliği içinde olduklarını söyledi.

Geçici akım elektriğinin kalıcı akıma geçirilmesi gerekliliği konusunda da değinen Tuğcu, bu durumun uluslararası hava yönetimine aykırı olduğunu ve yangın riski taşıdığını belirterek, "Bizim ülkemizin uyguladığı tesisat kontrol yönetmenliğine göre yapılmamış olan bu elektriğin kontrol altına alınması gerekiyor." dedi.

Muhabir: Melihat Haksız