MELİHAT HAKSIZ

Şirinevler, Akçiçek, Alemdağ ve Kozanköy köylerinde yaşayan halk, taş ocaklarının yarattığı toz ve pislik nedeniyle sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalmaktan şikayetçi oldu.

Yıllardır süregelen bu sorunlar, yetkililerin sessiz kalmasıyla daha da derinleşmesinden rahatsız olan bölge köylüleri Kıbrıs Net Haber’e yaptıkları değerlendirmede, taş ocaklarının çevreye verdiği zararın önüne geçmek için denetimlerin sıklaştırılması çağrılarının bir türlü dikkate alınmadığına vurgu yaptı.

YILLARDIR BEKLENEN DENETİMLER GELMEDİ

Şirinevler Muhtarı Serkan Pilli, Kıbrıs Net Haber Muhabiri Melihat Haksız ile gerçekleştirdiği röportajda, durumu şu sözlerle aktardı:

"Yetkililerden hiçbir açıklama yok. Çevre Dairesi’ne ulaşmaya çalıştık, aldığımız cevap 'Yanlış daireyi aradınız' oldu. Taş ocaklarının kullandığı yol köyün içinden geçiyor ve günde 200 kamyon bu yoldan geçiyor. Bu durum, tozun ve pisliğin her yeri kaplamasına sebep oluyor."

EYLEM ÇAĞRILARI ARTIYOR

Bölge halkı, gerekli önlemler alınmadığı takdirde belediyelerle birlikte eylem yapma kararı aldıklarını belirtiyor.

AKSA FOTOFEST’in konusu Lefkoşa AKSA FOTOFEST’in konusu Lefkoşa

Muhtar Pilli, taş ocaklarında yapılan patlamaların kontrollü olması gerektiğini vurgularken, “İki tane taş ocağı var, üçüncüsüne de izin verildi. Patlatmalar bazen gece yarısı yapılıyor ve bu durumdan dolayı korkuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Halkın tepkisi büyürken, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş ile iletişime geçme çabaları sonuçsuz kaldı. Bakanın geri dönüş yapmaması, halkın daha da tedirgin olmasına yol açtı.

Bölge halkı, sağlığını tehdit eden bu duruma bir an önce müdahale edilmesini talep ediyor.

Muhabir: Melihat Haksız