Tarım Dairesi, babutsa hasadının tamamlanmasının ardından Ağustos ayı sonunda "Kaktüs Koşnili ile Mücadele" kapsamında bitki koruma ürünlerinin dağıtımına başlayacağını duyurdu.

Yapılan açıklamada, kimyasal mücadelenin etkinliğini artırmak amacıyla, ağır zarar görmüş ve kurumuş babutsa yapraklarının, bitki parçalarının ve meyvelerinin tarlalardan uzaklaştırılması ve imha edilmesi gerektiği vurgulandı.

Tatar, Guterres ile görüşme sonrası konuştu: Müzakere, egemen eşitlik ve uluslararası statünün tanınmasıyla mümkün Tatar, Guterres ile görüşme sonrası konuştu: Müzakere, egemen eşitlik ve uluslararası statünün tanınmasıyla mümkün

Meyve hasadı sırasında ilaçlama yapılmaması gerektiği belirtilen açıklamada, bitki koruma ürünlerinin dağıtım tarihlerinin basın yoluyla ilan edileceği kaydedildi. Üreticilerin, duyurunun ardından kaza ve bölge Tarım Daireleri’ne başvurarak bitki koruma ürünü temin edebileceği bildirildi. Ayrıca, ürünlerin tavsiye edilen dozaj ve hasat aralığı sürelerine uyulması gerektiği ifade edildi.

Editör: Melihat Haksız