Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) Müdürü Dr. Fehmi Gürdallı, 11 Temmuz Basın Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Başta kurum çalışanları olmak üzere tüm basın emekçilerinin Basın Günü’nü kutlayan Gürdallı, dünyada ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) gazetecilerin büyük fedakarlık göstererek çalışmalarını sürdürdüğünü vurguladı.

Dijital teknolojinin bilgiye erişimi kolaylaştırdığını ancak doğru habere erişim konusunda da kirlilik ve zorluklar yarattığını kaydeden Gürdallı, sosyal medyayı etkin olarak kullanan herkesin gazeteci olarak algılanmaması gerektiğini ifade etti.

Tüm dünyada olduğu gibi KKTC’de de güçlü, güvenilir ve itibarlı basın kuruluşlarına ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Gürdallı, yalan ve sahte haberlerle ancak böyle mücadele edilebileceğine işaret etti. Gürdallı, gazetecilere baskı ve etki altında kalmadan görevlerini yapma olanağı sağlanmasının önemine dikkat çekti.

Basın özgürlüğü olmadan gerçek demokratik toplumların olamayacağını da ifade eden Gürdallı “Basın demokratik hayatımızın vazgeçilmez bir unsuru, haber alma, yayma ve ifade özgürlüğünün en etkili aracıdır” dedi.

Gazeteciliğin saygınlığının çok daha ileriye taşınmasının özgür bir medya ortamında, etik değerlerin, dürüstlüğün temel misyon haline geldiği bir yayıncılık anlayışı ile mümkün olabileceğini söyleyen Gürdallı, güçlü ve itibarlı basın kuruluşlarının varlığını sürdürebilmesi için ekonomik özgürlüğün kazanılmasının da elzem olduğunu belirtti.

Alsancak'ta yaşam konteynerinde yangın Alsancak'ta yaşam konteynerinde yangın

TAK’ın bugün olduğu gibi önümüzdeki dönemde de objektif bir biçimde haber akışı sağlayarak toplumu doğru bilgilendirme görevi yapmayı sürdüreceğini aktaran TAK Müdürü Dr. Fehmi Gürdallı, bununla birlikte sektördeki diğer basın organlarının varlığını sağlıklı şekilde sürdürmesinin hayati önem taşıdığını söyledi.

Editör: TE Bilisim